Enjoy the Ride

Organisatie

Home  >>  Organisatie

Organisatie en beleid

Maak kennis met de mensen die zorgen voor de organisatie van het evenenement en het besteden van de opbrengst. 19 april 2020 gaan we er weer een feest van maken!

organisatie

Team Enjoy the Ride

Tim en Bregje, de oprichters

In 2016 hebben Tim en Bregje de Stichting ‘Enjoy the Ride’ opgericht. Beiden hebben een horeca achtergrond en allebei hebben ze op jonge leeftijd kanker gekregen.
Tim is genezen. Bregje is kort na de eerste editie van Enjoy the Ride overleden.
Hun initiatief werd vanaf 2017 voorgezet door een heel team. Dit team zorgt ervoor dat de dag goed verloopt en de opbrengst goed wordt besteed.

Het team van de organisatie

  • Michiel Duijkers is fanatiek fietser en zet altijd weer verrassende routes uit.
  • Sjoerd van Loon is net als Michiel ook een grote fietsliefhebber. Samen vormen ze het superduo ‘de routemannen’.
  • Pierre de Haard, de eigenaar van café St. Anneke. Hij heeft veel ervaring met evenementen (4-daagse, Anneke speelt buiten).
  • Ron Kersten is de eigenaar van arbeidsbureau Bureau Elastiek. Hij deed in 2016 met Tim mee aan Alpe d’HuZes.
  • Michiel Houkes fietste ook mee met Alpe d’HuZes. Hij runt de eetcafé’s ‘Eten en Drinken’ in Nijmegen, Lent en Groesbeek.
  • John Peeters is de vader van Bregje. Hij is met pensioen en heeft daarom nu tijd voor een aantal regelzaken.
  • Manon Peeters, de zus van Bregje. Zij is voorzitter van het team en trekt de hele organisatie.
  • Kristian Peeters, broer van Bregje. Kristian is vooral hardloper maar zit ook af en toe op de fiets.

We gaan ervoor!

Wij gaan er voor om van Enjoy the Ride 2020 opnieuw een geslaagde dag te maken. Maar dat kunnen we niet alleen. Wij krijgen hulp van een heleboel vrijwilligers en ambassadeurs. Wil jij ook meehelpen? Je bent van harte welkom!
Na afloop proosten wij graag met jullie tijdens het afsluitende straatfeest.

Kennismaking met het team

Wil je meer weten over het team dat van Enjoy the Ride een succesvol evenement wil maken? We laten graag een paar van de leden aan het woord.

Tim Nouws (mede-oprichter ‘Enjoy the Ride’)

‘Ik ben Tim en ben getrouwd met Michelle en de trotse vader Olivier, die nu 5 maanden oud is. In het gewone leven ben ik operationeel manager bij de Fabergroep, waar verschillende horecazaken onder vallen, zoals Faber, Toon en de Opera’.

Samen met Bregje begonnen

‘Ik heb samen met Bregje Enjoy the Ride opgestart, omdat we lotgenoten waren op dat moment. We waren jong en we hadden kanker. Ik was aan het herstellen van prostaatkanker en Breg had helaas een terugval van haar ziekte op dat moment en zat in allerlei procedures.
Enjoy the Ride betekent voor mij ‘Breg en de mooie tijd samen’. En vooral ook de lol die we hadden met de organisatie van de eerste editie tijdens een lastige periode’.

Geluk gehad

‘Ook is het voor mij ieder jaar weer een reminder hoeveel geluk ik heb dat het goed gaat. Dat je leeft! Enjoy the Ride laat me stilstaan bij wat voor moois ik allemaal heb. Iets wat iedereen eens per jaar moet doen.. en daarvan met volle teugen genieten. Daarom zit ik in de organisatie van Enjoy the Ride’.

Ron Kersten

‘Ik ben Ron Kersten, in het dagelijks leven ondernemer en eigenaar van Bureau Elastiek. Dit is een uitzendbureau met een specialisatie in het bouwen van jachten, bouw en automotive. We zijn gevestigd in Nijmegen en werken hier met veel plezier met ons hechte netwerk. Bij Enjoy the Ride zorg ik voor sponsoring en kunnen de mede-organisatoren gebruik maken van het hechte netwerk waar ik net over sprak’.

Goed doel en geweldige dag

‘Drie jaar geleden vroegen Bregje (die ons helaas heeft moeten verlaten) en Tim of ik ook in de organisatie van het evenement wilde. Daar zei ik uiteraard volmondig ‘ja’ op! Ik ondersteun zo niet alleen een heel mooi goed doel, maar combineer dat ook met het organiseren van een geweldige dag. Een prachtige fietstocht door de regio die wordt afgesloten met een mooi feest waar veel mensen plezier aan hebben’.

Marlies Rothhof

‘Ik ben Marlies Rothoff (26) en werk in mijn gewone leven bij de Gelderlander. Bij Enjoy the Ride zorg ik voor de communicatie, samen met Hermien en Kristian.
Ik ben bij Enjoy the Ride terecht gekomen tijdens mijn stage bij De Gelderlander in 2016. Ik had een interview met Tim en Bregje en ik voelde me meteen aangetrokken tot hun verhaal. We hadden meteen een klik. En dat heb je niet met iedereen waar je een interview mee hebt. Tim en Bregje opende mijn ogen en lieten mij hun verhaal opschrijven’.

Inzetten voor Enjoy the Ride

‘Sindsdien heb ik contact gehouden en ben zo door Tim op de hoogte gehouden van het laatste stukje van het ziekteproces van Bregje. Ik heb me altijd geprobeerd in te zetten voor Enjoy the Ride, juist omdat ik het eens ben met de gedachte achter de tocht: Vier het leven, het is voorbij voordat je het door hebt’.

Michiel Houkes

‘Ik ben Michiel Houkes en sinds de start van Enjoy the Ride betrokken bij de organisatie. In het dagelijks leven ben ik horeca-ondernemer van Café Eten en Drinken. Vanaf de eerste editie ben ik, als goede vriend van Tim, gevraagd om mee te helpen met allerlei zaken. Denk aan sponsors vinden, geregel op de dag zelf, rondvragen of we fouragepunten mogen plaatsen bij ondernemers in de buurt’.

Enjoy the Ride betekent voor mij, zoals Bregje en Tim het bedoeld hebben, vier het leven

Inmiddels zijn we een aantal edities verder, en voel ik me erg thuis in de Enjoy the Ride-familie. Na de eerste editie ben ik samen met Ron en Tim de Alpe d’Huzes op gefietst, dat schept al een band. En dat we nu weer een mooie editie kunnen neerzetten, maakt me alleen maar gelukkig’.

Manon Peeters (zus van Bregje)

‘Ik ben Manon Peeters en ik ben de zus van Bregje. In het dagelijks leven ben ik psycholoog en ik ben nu voorzitter bij Enjoy the Ride. Bregje had, vlak voor ze overleed, aan mij gevraagd of ik dat stokje wilde overnemen’.

Enjoy the Ride voor Bregje voortzetten

‘Uiteraard wilde ik dat. Nu hebben we een fijn team waar alles zo is doorgesproken en binnen een handomdraai geregeld is. Naast mijn belofte is de zorg en het welzijn van de AYA’s een belangrijke drijfveer voor mij: ik heb van dichtbij meegemaakt hoe complex kanker is als jongvolwassene en gelukkig is daar nu ook landelijk aandacht voor!’

Enjoy the Ride steeds populairder

‘Daarbij wordt Enjoy te Ride ook steeds populairder. Het aantal deelnemers, de diversiteit in de dag en het sponsorgeld: Hier hadden we in het begin niet van durven dromen!’

enjoy the ride

Hermien Miltenburg

‘Toen mijn kinderen pubers waren kreeg mijn man kanker. Ik wist, ondanks al mijn (onderwijs)ervaring, af en toe echt niet hoe ik mijn kinderen kon ondersteunen bij studiekeuze en studeren. Later ontdekte ik dat ik echt niet de enige ouder ben die het heel moeilijk vindt jongvolwassen kinderen te begeleiden. Hierin heb ik een nieuwe professie gevonden. Ik ondersteun nu ouders door informatie te geven over studiekeuze en studeren. Ik ben inmiddels senior communicatie-adviseur en oudervoorlichter. Mijn kennis hiervan zet ik ook in bij Enjoy the Ride. Ik doe een deel van de communicatie en ik houd de site bij’.

Bregje was een vriendin

‘Bregje gaf me een plek in haar leven. Daar heb ik van genoten. Daar ben ik dankbaar om. Ik kijk met veel plezier terug naar de duikreizen die we gemaakt hebben. Onder water communiceer je veel, zonder woorden natuurlijk, en steun je op elkaar. Je bent buddy’s op je tocht. En zo geniet je samen meer. Omdat je op elkaar vertrouwt. En al het moois onderweg deelt. Dat deed ik met Bregje. Enjoy the Ride. Boven en onder water.’

John Peeters (vader van Bregje)

‘In het dagelijks leven ben ik zelfstandig organisatiekundige, maar neem alleen nog projecten aan die ik leuk en uitdagend vind. Bij Enjoy the Ride doe ik een aantal dingen in de organisatie: het secretariaat en het penningmeesterschap, regelzaken zoals vergunning, subsidie en evenementenverzekering, af en toe benaderen van een potentiële sponsor (daar zijn anderen uit het team beter in), meehelpen bij het evenement met uit- en afpijlen, en routechecken vooraf en op de dag zelf’.

Goede besteding van het geld dat we ophalen

‘Daarnaast werk ik mee aan een goede besteding van het ingezamelde geld. Maak afspraken met Tegenkracht en zorg dat die worden vastgelegd en dat de besteding van de gelden wordt verantwoord. Zo ben ik ook voorzitter van de werkgroep Sport & Bewegen van de AYA Taskforce Radboudumc. Daar werken we eraan om sporten & bewegen onder professionele begeleiding een onderdeel te laten zijn van de behandeling van jongvolwassenen met kanker’.

Serieuze bedragen

‘We zamelen ook serieuze bedragen in waarmee we AYA’s echt kunnen helpen. Het gemis van Bregje en het immense verdriet hierover wordt er niet minder door, maar Enjoy the Ride geeft wel veel voldoening. Ik was al lang van plan om als pensionado een maatschappelijke activiteit op te pakken. Dat het Enjoy the Ride werd is misschien toeval, maar misschien moest het ook gewoon zo zijn’.

Vanzelfsprekend

De band met Enjoy the Ride is voor mij een vanzelfsprekende. Als vader van Bregje vind ik het fijn om mee te kunnen voortzetten wat zij en Tim hebben opgezet. We doen dat met een geweldig team en ik geniet er elk jaar enorm van als het weer is gelukt om een geslaagd evenement neer te zetten’.

Kristian Peeters (broer van Bregje)

‘In het dagelijks leven ben ik financieel adviseur bij de Provincie Gelderland. Voor Enjoy the Ride regel ik voornamelijk praktische zaken: denk aan sportdrank, pijlen voor de route, contact houden met de Ronde van Nijmegen en de route van de 10 kilometertocht uitzetten.
Ook houd ik voor de tocht begint de sociale media bij, om zo het evenement meer bekend te maken onder verschillende groepen mensen’.

Enjoy the Ride: niet meer mee gestopt

‘Ik doe mee met Enjoy the Ride, omdat Tim (Nouws), de mede-organisator van de eerste editie, na het overlijden van Bregje, familie en vrienden heeft gevraagd om een tweede editie te organiseren. Daarna ben ik er niet meer mee gestopt.

Herinnering aan Bregje en me inzetten voor een goed doel

‘Deels betekent Enjoy the Ride een herinnering aan Bregje, maar deels is het ook fijn om je in te zetten voor een doel waar je zelf ook iets mee hebt. Ik sport zelf ook veel en kan me goed verplaatsen in de sportbegeleiding op maat voor kankerpatiënten. Maar ik wil ook vooral een mooie dag organiseren om dit doel te bereiken met een tof evenement als een fietstocht’.

enjoy the ride

Michiel Duijkers

‘In het dagelijks leven ben ik controller bij Zorgcentra De Betuwe, een instelling met verschillende verpleeg- en verzorgingstehuizen…in de Betuwe uiteraard. Ik houd me daar voornamelijk bezig met de financiën. Verder ben ik uiteraard druk met mijn gezin en probeer ik ook nog regelmatig op de fiets te zitten. Woon-werk of ergens in de buurt.

De routes

‘Bij Enjoy the Ride houd ik me samen met Sjoerd bezig met de routes en bemoei me af en toe nog met wat andere zaken. Ik ben begonnen met het organiseren van Enjoy the Ride, omdat Bregje me drie jaar geleden belde met de vraag of ik wilde nadenken over routes voor een fietstocht die ze wilde gaan organiseren. Daar zeg je geen nee tegen uiteraard….vanuit m’n favoriete kroeg. Het leek me daarnaast ook wel een goed idee om eens wat nuttigs te doen met mijn gefiets. Inmiddels is het een erg mooi evenement geworden, met een leuk team. Met een mooi doel, maar ook simpel een prachtige dag en top feestje de afgelopen jaren waar ik me graag nuttig voor maak’.

Sjoerd van Loon

‘In het gewone leven ben ik half huisvader van een dochter en een zoon, half verpleegkundige. Voorheen was ik fanatiek wielrenner en mountainbiker, dat is in de tussentijd iets minder fanatiek, maar ik hou er niet minder van. Ik ben vooral liefhebber van onbekende weggetjes en paadjes. Daarom ben ik bij Enjoy the Ride ook één van de routemasters. Dit doe ik samen met mijn buurman Michiel. Er vinden veel uitprobeerritjes plaats in het najaar en de winter om weer een verrassend parcours uit te zetten voor de volgende Enjoy the Ride’.

Kaarsje branden

‘Ik ben ook emotioneel nauw bij deze fietstocht betrokken door het onverwachte tragische verloop van de ziekte van Bregje en mijn verbondenheid met de mensen die dit evenement organiseren. Ik wil dit kaarsje laten branden en er voor werken om wat geld en publiciteit te genereren voor mensen die de draad na kanker weer oppakken. Er gewoon een mooie zondag van maken met fietsen, eten en borrelen’.

enjoy the ride

Beleidsplan en financiële stukken