Enjoy the Ride

‘Life is like a beautiful ride’

Home  >>  Nieuws  >>  Archief  >>  ‘Life is like a beautiful ride’

‘Life is like a beautiful ride’

Op mei 31, 2017 Toegevoegd door In Archief MetReacties staat uit voor ‘Life is like a beautiful ride’

Ter nagedachtenis aan Wout Eggink. Veel sterkte voor familie, vrienden, collega’s en bekenden. Dank natuurlijk ook voor de gulle gift. Lees hieronder zijn verhaal:

‘Life is like a beautiful ride’

Op 2e Paasdag 2016 fietste onze toen 30-jarige zoon, broer en vriend Wout mee in de ‘Enjoy the ride’ fietstocht...
Wout was fanatiek voetballer, hardloper en mountainbiker, altijd in voor een sportieve uitdaging en altijd bereid tot een persoonlijke bijdrage voor een goed doel zoals ‘Enjoy the Ride’.

Vier maanden na zijn fietstocht voor het goede doel, jongeren met kanker, bleek hijzelf tot deze doelgroep te horen. Toen werd bij hem galwegkanker geconstateerd en ging hij een 8 maanden lang circuit in van onderzoeken, ingrepen en een zware operatie.

Zijn stellige voornemen was om op 2e Paasdag 2017 de 85 km. afstand te fietsen in de ‘Enjoy the ride’ fietstocht, dit maal op zijn nieuwe racefiets. Omdat hij onvoldoende herstelde van de operatie, werd die afstand in februari bijgesteld tot 50 km, in maart tot de 10 km en uiteindelijk heeft Wout zelfs de barbecue na afloop van de fietstocht niet kunnen meemaken.

Tot op de dag van zijn overlijden op zondag 23 april heeft Wout in het leven geloofd. Wout’s afscheid op maandag 1 mei stond in het teken van het vieren van zijn dubbel en dwars geleefde leven: een afscheid met een pilsje en een hapje in het Wijnfort in Lent.

Vandaar uit werd Wout door een stoet van maar liefst 250 fietsende vrienden en familieleden over de Waalbrug en een speciaal voor hem stilgelegde Oranjesingel begeleid naar zijn laatste rustplaats op ‘Rustoord’ in Nijmegen, Wout’ s geboorte- en woonplaats, naast de voetbalvelden van zijn Trekvogels en langs de route van zijn 4Daagse.

In de geest van Wout bedachten zijn broers en vrienden daags na zijn overlijden dat Wout in plaats van bloemen zeker voor een donatie aan ‘Enjoy the ride’ zou zijn gegaan! En aldus geschiedde . . .

De bijna 600 gasten op Wout’ s afscheid gaven met gulle hand: een totaalbedrag van € 2.567,50! Wout zal er trots op zijn en het de stichting ‘Enjoy the ride’ van harte gunnen! En vele van zijn vrienden en familieleden, voor zover zij al niet meededen, zijn enthousiast geraakt en schrijven zich zeker in voor de ‘Enjoy the ride’ fietstocht editie 2018!

Het leven van Wout was als een fantastische fietstocht waar hij maximaal van heeft genoten zo lang als het kon.

‘Life is like a beautiful ride’

wout-eggink2